fredag 15 februari 2013

Hatsmurf


Jag surfar ju runt en hel del på inredningssidor nu för att hitta inspiration och idéer. Jag hittar en del jag gillar som jag skulle vilja göra en egen variant på men mest hittar jag saker jag inte gillar. Rent generellt verkar det som att jag gillar är det som blir över när jag ratat allt annat. Jag har kommit på att jag hatar följande:

Udda stolar – seriöst, varför skulle man vilja ha det?
Grafiska mönster på kuddar och gardiner och för många tavlor. 
Färgglatt – det ser ut som dagis
Retrostilen med 50 och 60-talsgrejor
Tavlor som står på golvet längs väggarna – för guds skull, fram med hammare och spik!
Väggord /ordspråk – ”family”, ”love” och ”dream" är nog de värsta.
”Låtsasslitna” grejor – med andra ord: shabby chic. Urk.
Tavlor som hänger ihop (som ett collage/fotovägg) med udda ramar.
Öppna hyllor i kök – det som är framme ska ju vara snygga saker, inte gamla kaffemuggar och udda skålar.

Blir det då något över som jag faktiskt gillar? Nja…något litet kanske.
Jag tycker om svart, grått och vitt. Kantiga rena linjer, inte en massa grejor framme. Om jag får bo som det ser ut på fina hotell så hade jag varit överlycklig. Dova färger, mycket plädar och kuddar, stilrena lampor och inga grejor framme. Lite opersonligt kanske men väldigt lättstädat. Nedan, två bilder jag gillar som lite grand fångar känslan, typ...(fast lite mycket grejor på IKEA-bilden).

Bild från IKEAs hemsida.

Vilken dröm att få vakna upp (och gå och lägga sig) i ett sådant här rum.




onsdag 13 februari 2013

Grönt igen

Jag fortsätter på grönt tema här hemma lite då och då (till Martins förtret) och gjorde en svamp- och spenatlasagne idag. Något riktigt recept finns ju såklart sällan när jag lagar mat men jag tog följande:

En lök
Några klyftor vitlök
Ca 300 g fryst hackad spenat
Ca 500 g blandad svamp
Tomatsås
Bechaelsås
Lite ost
Lasagneplattor
Kryddor

Gör typ såhär:
Tina spenaten
Skär svamp i bitar och hacka lök och vitlök.
Stek tills allt är mjukt och blanda ner tomatsåsen. Krydda och blanda i spenat.
Gör bechamelsås (eller köp färdig ostsås på tetra)
Varva tomatsåsen, lasagneplattor och bechamelsås. Toppa med ost.
In i ugnen ca 30-40 minuter tills det ser smarrigt, bubblande och gyllene ut.


Det råder ju fortfarande träningsförbud för min del (nu börjar jag känna lite panik inför mitt nyårslöfte men det är bara att vänta ut det...) så jag har hittat något annat att sysselsätta mig med; Hemnet inspiration. Fullkomligt livsfarligt när jag nu letar inspiration till inredningen i nya huset. Här inne kan jag lätt spendera både en och två timmar (och tre och fyra också om jag hade tillåtit mig själv men någon måtta får det vara).
Ta en kik där vettja!

Hej så länge!


tisdag 12 februari 2013

Träningsbrist

Om ni saknar träninginsinlägg här på bloggen så beror det på att jag just nu har träningsförbud. I Stockholm passade jag på att dra på mig en njurbäckeninflammation och i fredags när jag satt hos läkaren och försiktigt undrade om jag kunde ge mig ut på en liten löprunda till helgen (under förutsättning att ryggvärken försvann och jag kunde röra mig lite mer obehindrat än tant Agda 102 år gammal) fick jag veta att det fick jag under inga omständigheter inte göra. Jag skulle passa på att vila och ta det riktigt lungt tills pencillinkuren var slut. Nu när kuren blivit förlängd så tror jag inte direkt att det är läge att fråga igen...Så brist på träningsinlägg ett par dagar till alltså.

Som kompensation slänger jag in ett grönt "recept" på svampsoppa som vi provade i söndags.

Du behöver:
Gott om svamp. Jag blandade champinjoner, shiitake och ostronskivling.
En lök & någon klyfta vitlök.
Lite kryddor, typ salt, peppar lite timjan och rosmarin och en gnutta chilli.
Grädde

Dela svapen och hacka lök och vitlök och stek allt mjukt i stekpanna.
När det är mjukt, ta undan lite av svampen och mixa resten med grädde.
Har man stavmixer är det nog lättast med den, har man inte får man ta det i matberedaren. Det går lika bra, bara lite mer disk.
Krydda, jag tror jag hade i lite svart vinbärsgelé också.
Blir det för tjockt kan man spä med lite grönsaksbuljong.
Häll i de svampbitar du tog undan innan du mixade, för att få lite att tugga på.
Värm upp och servera.

Vill man inte ha det grönt passar lite "strössel" av knaperstekt bacon bra. Man kan även servera med vitlöksbröd.

Smarrigt!


måndag 11 februari 2013

El Stockolmo

Som jag skrev i förra inlägget så har en stor del av förra veckan spenderats i Huvudstaden. Resan upp gick bra (hemresan är nästan ett kapitel för sig, se längre ner men varning för att det är lååångt. Och aggresivt!). Dagarna var väldigt intensiva och kvällarna ägnades åt middag och lite tid på stan. Eftersom vi bodde granne med shoppingstråket Drottninggatan strosade jag såklart en del i affärer.
Ena kvällen gav jag och tre kollegor oss ut på en riktig långpromenad. Vi gick Drottninggatan ner, förbi riksdagen och slottet, vidare upp en sväng i Gamla stan innan vi korsade Slussplan och fortsatte upp på Södermalm. Målet var Skånegatan (såklart :) och KohPhangan. Restaurangen var helt galet inredd men med god mat. Kunde tyvärr inte kopiera bilder från deras hemsida men kolla in här så förtår ni vad jag menar.

På väg från hotellet till Rikspolisstyrelsen en tidig morgon. 
En promenad genom ett väldigt snöigt Stockholm.
Efter två nätter och tre dagar var det dags för hemresa igen. För er som vill så är blogginlägget slut här. För er om orkar finns en förbannad version av vår hemresa ett skutt längre ner.


Vi kom ut på Bromma (denna eländiga lilla skitflygplats) vid lite över 15 och planet skulle gå 16:15, observera skulle. Ca 16:02 fick vi veta att planet vi skulle åka med hade för dåliga bromsvärden för att få landa på hala Bromma och hade fått gå ner på Arlanda istället. Problemet var nu personalen. De skulle återkomma om 30 min med mer information. Efter 30 min kom information i form av att de inte hade mer information men skulle återkomma om 30 min med mer information. 30 minuter senare fick vi informationen att de snart skulle återkomma med mer information. Folk var rätt förbannade vid det här laget och menade att man kunde sätta personalen i en taxi till Bromma och om det inte fanns plan där kunde de sätta oss passagerare på en buss till Arlanda. Det gick tyvärr inte. Varför detta skulle vara så svårt kunde ingen förklara men det var tydligen en omöjlighet.

Efter ytterligare en stund kom informationen att logistikproblemet var omöjligt att lösa så de ställde helt enkelt in planet istället också skulle vi få åka buss hem. Bussen skulle gå någon gång efter 21 på kvällen när det sista planet gått till Sturup och man visste hur många man fått me de senare planen. Ungefär nu var det upprorsstämning på denna lilla trånga, vama flygplats med sittplatsbrist. Folk var fly förbannade och krävde att få boka om till dagen efter vilken gick alldeles utmärkt. Hotell fick man dock stå för själv eftersom Malmö Aviation ju så bussigt fixade en alternativ hemresa. Och bara 7 timmar längre. Förra veckan var det möbelmässa i Stockholm och det fanns inte ett rum att uppbringa så det var ju ett lite svårlöst problem. Eller inte ett problem alls eftersom det inte ens var lönt att tänka på att försöka hitta ett rum.

Till slut började de att fylla upp de få platser som fanns kvar på flighterna som skulle gå senare. Eftersom vi åkte på de dyraste biljetterna efter guldkortskunderna så hade vi turen att trots allt komma hem samma kväll. Mer än två timmare för sent men dock...

Sådär, nu har jag avreagerat mig på Malmö Aviation (och jag tror att ni ockå känner er färdiga med dem :) så nu tänker jag plocka fram kläder till imorgon innan jag hoppar tidigt i säng. Imorgon väntar ännu en dag med utbildning.

Hej så länge!