måndag 19 augusti 2013

Martin lagar paj

Direkt efter att jag kom hem från jobb så bytte jag om till träningskläder och körde till Torup. Jag bad Martin göra en salami & brieostpaj och tog fram ett recept till honom. Jag förvarnade honom även på att pajdeg måste in i kylen 30 min innan den ska in i ugnen och föreslog en sallad som tillbehör. Sen åkte jag.
När jag kom tillbaks, knappt 1,5 h senare hade han precis tagit ur pajdegen ur kylen vilket jag tyckte var lite sent. Jag tyckte liksom att den borde stått i ugnen med fyllning vid det här laget. Jag gick in och duschade medans jag väntade. Sen kom han på att han hade glömt att sätta igång ugnen. Så jag plockade undan lite, tog hand om tvätt och väntade lite till. Sen gräddades skalet, fyllningen kom på och han satte in pajen i ugnen. Jag tyckte pajen såg lite torr ut och undrade var äggstanningen var. Den hade han missat. Ut med pajen, på med äggstanningen också väntade vi en stund till. Och ytterligare en stund. Jag frågade efter salladen eftersom jag tänkte duka och fick en blick som kunde mörda. Någon sallad fanns inte. 19:45, tre timmar efter att jag kört hemifrån var pajen äntligen klar. Jag var svinhungrig och kastade i mig min mat. Nu är jag spymätt.
Det var inte toppen det här.

2 kommentarer:

  1. Haha din stackare! Se det från den ljusa sidan; hade jag bett Kim om paj och sedan stuckit hade där inte varit någon mat när jag kom hem. "Jag har redan ätit. Beställde en hamburgare. Vad trodde du?"

    SvaraRadera
  2. Men en paj...hur svårt kan det vara? svårt tydligen :-P

    SvaraRadera